Uke 5: Jeg kunne ikke smile, fordi de hvite greiene i ansiktet gjør tennene mine så gule

Det er påske på Pærra, og tradisjonen tro snakker vi krim. Eller mord, død og utsjekking. Spørsmålet er bare hvem, hvorfor og om hun klarer å holde maska. De to alliansene har vært litt daffe den siste uka. Men nå får vi en påskekylling i trynet. 

Det hele startet med Rebeccas utsjekking forrige uke. Før hun pakket kofferten for godt, så fikk hun nemlig anledning til å gi en valgfri gutt et oppdrag. Klarte han dette, ville han få en stor fordel. Før vi rekker å gruble noe mer på hva som “skurrer, strutser eller fisker i mosen”, så er det ny uke. 

Alle deltakerne blir tildelt påskeroller, og hotellet blir til en 1800-tallets utgave av seg selv. Ordfører, baker, stuepike og husfrue. Gjestene løper rundt i sine nye kostymer. Så sjekker Andrè inn. Bam.

Første oppdrag: Sende hjem en gutt dagen etter

En smule “jeg er for digg for denne verden”- holdning til tross; deltakerne liker ham, og han liker dem. Særlig Grunde, sier han først, men det er mulig at taktiker, strateg og skravlebøtte Grunde blir for mye for ham. For etterhvert viser det seg at det er søte Kevin og Petter han vil spille med. Godguttene. Det blir uansett fest, og borgermester Grunde ønsker velkommen. 

Les mer: Soph gav meg ikke ståtiss, men det gjorde Martine L med glans
Les enda mer: Gutta snørrer og griner

– Jeg var så gira. Jeg danset før jeg hadde begynt å drikke, også kommer dette brevet, sier Martine L til kameraene. 

Paradise-kjæresten hennes, som også har tafset på Martine J blir myrdet. Det er serr full oppstandelse når brevet kommer. Deltakerne springer hysterisk fra rom til rom, hvem kan det være?? Så kommer de inn på rommet til Aleks og Henriette, og der er bildet hans dekorert med et digert rødt kryss. 

– Helvete, skriker Morten som ser hele La Familia – alliansen bli skylt ned i do. 

Først Grunde (som kom inn igjen), så darling Soph, så darling Rebecca og nå darling Aleks, kjæresten hans minus sexen. Hva skal han gjøre nå? Hvordan skal det gå med Morten?

– Alle jeg er knyttet til forsvinner ut en etter en, gråter han. 

Grunde og Morten griner Niagarafossen, Martine L har tatt av seg sminka. Hun vet bedre enn å få trynet fullt av maskara, antagelig. Det snørres, tutes og grines enda mer. Grunde klarer ikke å gå å legge seg. Han sitter oppreist i sengen og lar tårene flomme, med en hånd på den dyneinntullede kroppen til Martine J som med alt som kan opprives av kroppsspråk viser at “nå får du ta deg sammen”. I sovende tilstand. Godt gjort. 

Dagen etter er stemningen temmelig groggy. Hvem er morderen? Morten hyler hysterisk opp om at ha skal finne den skyldige. Jentene samler seg på ett av rommene, og skylden peker mot Grunde. Andrè er også inne på den tanken, og utover dagen avhører han gutta en etter en. 

Spør du meg, er det det manglende empati-genet utad som sørger for at mistanken blir hivd Grundes vei. Keep your enemies close, vet du Grunde. Se bare på morderen. Han går jo rundt som en mannlig jomfru og fremstår som uskyldigheten selv. Det lønner seg åpenbart ikke å være høylytt og stor i munnen til enhver tid. 

Etter hvert samles de til en avsløringsseremoni. Grunde blir pekt ut som morderen av Andrè. 

Men før vi får avsløringen, kommer den myrdede Aleks sprell levende frem til Triana. Nå skal det avsløres hvem som myrdet ham. 

– Jeg kunne ikke smile, fordi de hvite greiene i ansiktet gjør tennene mine så gule, men det var så herlig å se alle igjen, sier Aleksander til kameraene. 

– Jeg er ikke morderen, sier Grunde trist, på spørsmål fra Triana om det er ham. 

Hvem er da morderen?? Jo, det er søren meg KEVIN. Søte, snille godgutten KEVIN. Jentene måper, men Morten måper ikke. Han har nemlig visst dette hele tiden, påstår han. 

– Det har ikke vært lett å skjule det, kan han informere om.

Særlig. Kevin har talent for å lyve. Pokerfjeset hans avslører ikke en mine. 

Fordi han har sluppet unna med mord, får han ett gullegg som representerer en stor fordel. 

Så får Andrè det umulige valget: Hvem skal hjem, Grunde eller Aleksander?

Til tross for at Andrè lovet Grunde at han står trygt, så velger Andrè å beholde Aleksander. Brutalt. 

Etter seremonien samles de i loungen. Alliansene er på mange måte standfestet etter dette, og vissheten om at det er game on, ligger som en tett tåke over gjengen. 

Mens alt dette foregår inne i den deilige luksusen, så er det også drama på utsiden, uten at deltakerne vet noe om det. To jenter får muligheten til å kjempe seg tilbake til hotellet via en quiz om Paradise Hotel, smakekonkurranse og en bokstavlek som går på tid. Den med kortest tid totalt vinner. 

De to jentene er Rebecca og Soph!! Vææææ, kanskje Morten får bensin på bålet til La Familia- alliansen igjen???

Bildet sier vel sitt om hvem som er vinner? MEN Rebecca får en ny sjanse hun også. Hvis hun klarer å stjele gullegget til Kevin uten å bli oppdaget og ta det med ut av hotellet, så får hun sjekke inn på torsdagens parseremoni. Hun får utdelt et kyllingkostyme lik de andres og går i gang med oppdraget, men mislykkes etter å ha rasert  ett hotellrom og ikke klart å få med seg gullegget. 

Soph får brev til frokosten og velger Morten som sin date. De to har et latterlig påskeskirenn i sanda, før det blir alvor. Sophs lovelife står opp fra de døde, og Morten får muligheten til å bli låst med Soph ut uken. De kjører på og kan puste lettet ut foran kveldens seremoni. 


Samtidig forteller Kevin om gulleggets fordeler. Han har mulighet til å gi en jente en fredning, noe som betyr at heller ikke hun trenger å grue seg til kveldens parseremoni. Kevin gir den til Martine L. 

Uæææ, plutselig får Martine J og Henriette pækker’n. Hva skal de gjøre nå? André virker som den eneste muligheten, for det er jo klart at Martine L går til Aleks som hun har hatt kjærlighetssorg over siden den luringen sengehoppet over til hennes navnesøster, Martine J. Men når jenta med fredningen går bak ham, har han plutselig savnet å “ha henne i armkroken”. 

Andrè får to jenter bak seg, både Martine J og Henriette. Han velger Henriette, men tror vi på det valget? Andrè er en luring. 

Hvor lur han er får vi se til uka, paradisers!!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg